Friday 28 January 2011

Kanadski planinar oslobođen optužbi za nepristojno ponašanje

Već sam pisao da je u pojedinim zemljama nudističko planinarenje ili planinarenje nudista postalo prava atrakcija, a i da se u nemačkoj otvara i planinarski hotel za nudiste. Međutim nije svuda tako.
Iako je u Kanadi zakon učinio sve što je mogao da bi sprečio čoveka da se nag popne na Orillia, Ontario, rezervat je ipak povukao sve optužbe i tako potencijalno označio Great White North pogodnim za nudiste i naturiste.
Gleb Bazov, advokat iz Toronta koji zastupao planinara, smatra da ova odluka predstavlja važan presedan. "To je obeležilo slučaj u smislu da je zakon primenjen na nudiste i naturiste. Sada je jasno da nudizam u Kanadi ne spada u nepristojna dela."
Razlog za obustavu postupka bio je činjenica da naturistička aktivnost nije utvrđena kao štetna za javnost.
Reakcije stanovnika ovog kraja su tipične, u rasponu od izražavanja oduševljenja, do da je ovo delo uvreda i da je štetno za decu da vide nagog čoveka. Ali to su strahovi i zablude zasnovane na osnovu vekova društvenog ograničenja i verske dogme i nemaju nikakve veze sa realnošću.
Sve čestitke ovom neimenovanom čoveku koji u Kanadi godinama planinari i koji sada može da praktikuje svoje aktivnosti kao naturista bez straha od daljeg uznemiravanja od strane policije. Možda će biti potrebno vreme da šira javnost prihvati golog planinara, ali se nadam se da će i mnogi drugi imati svoju slobodu i moći da uživaju u prirodi bez ograničenja odeće.

No comments:

Post a Comment