Monday 17 January 2011

Životno opredjeljenje ili egzibicionizam

Kako sam već pisao na Floridi osamdeset posto grudi i zadnjice mora biti pokriveno, za sve manje od toga ide se u zatvor, srećom, u Švedskoj nema podela na nudističke i nenudističke plaže, svi mogu sve; Zahvaljujući kralju Edwardu i njegovoj gospođi, Hrvatska je postala raj za nudiste.
Takođe je poznata predrasuda da je naturizam pogodan samo za mlađe ljude s prekrasnim telima. Što, naravno,opet nije tačno. Niko od nas ne može biti lep ili ružan samo zbog činjenice da je go.
Nemci su predvodnici naturizma, u Švedskoj se možete goli izležavati gde god vam padne na pamet, dok u mnogim zemljama zbog istog uživanja možete biti strogo kažnjeni.
Smatra se da nudizam oslobađa ljude frustracija i kompleksa te na taj način smanjuje i broj krivičnih prekršaja u društvu
Samo prazna i slepa duša ne vidi činjenicu da je stopalo plemenitije od cipele, a da je koža neuporedivo lepša od tkanine koja ju pokriva.
Michelangelo

Na plažama širom sveta sve je više nudista koji svoja gola tela izlažu na milost i nemilost suncu, vetru, moru, ali i pogledima znatiželjnika. Najnudisti su svakako Nemci, a odmah iza njih Holanđani, Šveđani, Česi, Francuzi i Danci.
Legendarni Casanova je bio pionir nudizma terajući svoje mnogobrojne ljubavnice da s njim dele apsolutno uživanje, bez ikakvih prepreka. Od kupanja kralja Eduarda VIII, hrvatsko ostrvo Rab je postao naturistička meka.

No comments:

Post a Comment