Friday 7 January 2011

Istraživanje o nudizmu

Jedna anketa sprovedena u Italiji, u zemlji koja slavi fizičku ljepotu, na temu nudizma otkrila je da većina Italijana smatra da je nudizam potpuno normalan i ne smetaju im gologuzi posetioci plaža, čak ni kada njihove stražnjice ne predstavljaju najljepši prizor.
Dok je toples sunčanje izuzetno rašireno u Italiji, zbog obnaženih stražnjica nudisti na nekim plažama mogu biti kažnjeni i sa više od 500 eura, kaže Italijanska federacija naturista. No, naturisti tvrde da rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju kako bi se čak 70 posto ispitanih sunčalo i kupalo nago da to čine i ostali, a više od 80 posto anketiranih nudizam nije ocenilo kao nešto erotično, već potpuno prirodno.
Golotinja na plažama, izgleda, češće uznemiruje žene nego muškarce. Tako je više od 40 posto žena reklo da ne vole videti druge obnažene žene na plaži, dok njihovo mišljenje o golim kupačicama deli tek pet posto muškaraca. Istraživanje je otkrilo da gotovo dve trećine muškaraca na plažama ne bi smetali niti goli muškarci.
Što se tiče neprivlačnih posetilaca plaža sklonih golotinji većina ispitanih nema ništa ni protiv njih. Tek ih je 16 posto reklo da ne podnose gole neprivlačne žene, a 9,7 posto oku neugodne muškarce.

No comments:

Post a Comment