Monday 28 February 2011

Novi zimski sport

Gole sankašice
Braunlage je gradić u Nemačkoj, oblast Donja Saksonija, koji tokom zimskog perioda živi tihim, usporenim životom. Brda oko ovog grada idealna su za skijaše početnike koji uvežbavaju svoje prve pokrete na skijama, kao i za roditelje i penzionere koji dovode svoje mališane da se nadišu svežeg vazduha i spuste se niz brdo.
Ipak, tokom proteklog vikenda slika iz Braunlagea bila je znatno drugačija. Malo marketinga i eto ga čudo! Više od 14.000 posetilaca slilo se da pogleda prvo takmičenje u golom sankanju, koje je sponzorisala jedna radio-stanica.
Vlasti ovog gradića bile su potpuno iznenađene odzivom turista. Lokalna policija jedva se izborila sa saobraćajnom gužvom, koja je potpuno paralisala ovo mirno provincijsko mesto.
Mihael Hut, šef lokalne policije, bio je u teškom iskušenju:
- Jedva izlazimo na kraj sa ovolikim brojem automobila - rekao je on agenciji DPA.
Ipak, logistički problemi nisu zabrinuli tridesetak takmičara i takmičarki. Oni su se hladnokrvno skinuli pred sam start, organizatorima dozvolili da im na grudima ispišu takmičarske brojeve i na crvenim i crnim sankama spustili se niz 100 metara dugu stazu. Mnoge takmičarke izgledale su kao da su spremne za još malo sunca na nekoj plaži, s obzirom na to koliko su bile kvarcovane.

No comments:

Post a Comment