Sunday 2 January 2011

Pravila ponašanja na nudističkoj plaži

Pravila ponašanja na nudističkim plažama su nepisana i ne pričaju se ali opet prestupnike ostavljaju bez izgovora kako ih ne znaju. Pravila ponašanja obavezuju sve pa čak i novajlije šta da očekuju i da se ne osećaju nepristojno, a postoje samo tri pravila.

1) Poštujte granice plaže. Plažu možete sačuvati kao svoju. Ne idite iz oblasti za nudiste. Ne lutajte nagi u delove koji nisu nudistički, vaša golotinja može da uvredi mnoge i stavite čitavu plažu u opasnost. Ne otvorenim seksualnim aktivnostima. Nudizam nije nepristojan, ali u kombinaciji sa seksom, on podriva naš imidž i da nas košta naše slobode i uživanje na plaži.

2) Poštujte ljude. Nemojte fotografisati ljude bez njihove dozvole. Uobičajeno je prvo ljubazno pitati. Ne želi svako da završi u tuđim foto-albuma. Nukad ne fotografišite decu, ukoliko nisu vaša. Poštujte privatnost ostalih. Ako postoji puno prostora, onda dajte ljudi poštenu udaljenost. Prepoznajte kada ste nepoželjni.

3) Poštujte plažu. Ono što donesete morate i vratitit sa sobom. Preporučujemo da ne nosite sa sobom više nego što možete vratiti. Ne ponesu svi sve što donesu na plažu pa za njima ostaje mnogo smeća.
Podržite naše standarde.

Ako neko nije upoznato sa ovim pravilima, objasniti ljubazno i jasno, u krajnjem slučaju iskopirajte ovo i dajte im kopiju. Ne dozvolite pojedincima da na prostački način upropaste naše krhko i lepo mesto pod suncem.
Jedino tako plažu možemo sačuvati svojom!

No comments:

Post a Comment